Vaper’s Tongue: 9 τρόποι για να το λύσετε!

Γλώσσα Vapers: τι είναι;

Η “γλώσσα του ατμιστή” είναι μια κατάσταση κατά την οποία — απροσδόκητα και χωρίς προειδοποίηση — ένας ατμιστής χάνει την ικανότητα να γεύεται το αγαπημένο του υγρό αναπλήρωσης. Αυτό είναι ένα σχεδόν παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς οι περισσότεροι ατμιστές θα το βιώσουν από καιρό σε καιρό. Αυτή η κατάσταση διαρκεί συνήθως από μερικές ώρες έως μέρες, αλλά ορισμένοι ατμιστές  ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να παραμείνει έως και δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Πριν από χρόνια, η φράση έγινε κοινή επειδή πολλοί ατμιστές παρατήρησαν περιστασιακά, ότι η γλώσσα τους ανέπτυξε ξαφνικά μια ”παχιά” επικάλυψη που εμπόδιζε την ικανότητα της γεύσης. Σε αυτόν τον οδηγό, εξετάζουμε τις αιτίες και εννέα τρόπους για να το ξεπεράσετε.

Γιατί δεν παίρνετε γεύση από τον ατμό σας

Έχουμε από 2.000 έως 8.000 γευστικούς κάλυκες στο στόμα μας και ευτυχώς αναγεννώνται κάθε δέκα μέρες. Η αίσθηση της γεύσης σας, που ονομάζεται γευστική αίσθηση, απαιτεί σάλιο για να κρατήσει τους γευστικούς κάλυκες σας να λειτουργούν σωστά. Το άτμισμα μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει ξηροστομία από την εισπνοή ατμού, και να στεγνώσει το σάλιο. Όταν δεν έχουμε αρκετό σάλιο, η ικανότητα της γεύσης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Η ”κούραση” γεύσης είναι ένας άλλος ένοχος πίσω από τη ”γλώσσα ατμίσματος” με αποτέλεσμα να μην γεύεστε το e-juice σας. Όπως αποδεικνύουν τα επιστημονικά πειράματα του η οσφρητική αίσθηση χάνει την αντίληψή της σε ένα άρωμα όσο περισσότερο εκτίθεται σε αυτό.

Η όσφρησή σας, που ονομάζεται αίσθηση όσφρησης, και οι γευστικοί σας κάλυκες συνεργάζονται για την πλήρη αντίληψη της γεύσης. Είναι ένα ευρέως γνωστό γεγονός ότι η μυρωδιά αντιπροσωπεύει έως και το 70% της αντιληπτής γεύσης.

Ο τελευταίος λόγος για τον οποίο μερικοί πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν τη ”γλώσσα του ατμιστή” είναι το κάπνισμα ή η πρόσφατα διακοπή του. Υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι τα προβλήματα στη γεύση μπορεί να οφείλονται στο κάπνισμα . Εάν έχετε κόψει πρόσφατα το κάπνισμα, και ειδικά αν εξακολουθείτε να καπνίζετε, η ικανότητά σας να γεύεστε πλήρως θα παρεμποδιστεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα επανορθωθεί, αλλά ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι έως και ένα μήνα από τη στιγμή που θα σταματήσετε το κάπνισμα.

9 τρόποι για να απαλλαγείτε από τη ”γλώσσα του ατμιστή”!

1. Πίνετε περισσότερο νερό: Το να παραμένετε ενυδατωμένοι, δεν είναι το μόνο απαραίτητο για την υγεία, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε  μεγαλύτερη γεύση από το ατμό σας. Αυξήστε την κατανάλωση νερού, ειδικά αν ατμίζετε συχνά. Ανεξάρτητα από την αιτία της ξηροστομίας σας, η πρώτη σύσταση είναι πάντα να πίνετε περισσότερο νερό.

2. Μειώστε την καφεΐνη και το αλκοόλ: Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ μπορεί να αρχίσουν να στεγνώνουν το στόμα κατά την επαφή και ταξινομούνται ως διουρητικά που σημαίνει ότι σας κάνουν να ουρείτε πιο συχνά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία θα προκαλέσει τη γλώσσα του ατμού. Εάν αντιμετωπίζετε ξηροστομία, καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση αυτών των δύο.

3. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ενυδάτωσης από το στόμα: Βοηθήματα στοματικής υγιεινής που μπορούν να θεραπεύσουν προσωρινά την ξηροστομία. Αυτά τα προϊόντα έρχονται σε διάφορες μορφές, όπως στοματικό διάλυμα, σπρέι, οδοντόκρεμα και τζελ για μια νύχτα. Είναι ενδιαφέρον ότι τα συστατικά του Biotene περιλαμβάνουν PG και VG , όπως και το e-liquid.

4. Καθαρίστε τη γλώσσα σας: Το να διατηρείτε τη γλώσσα σας καθαρή είναι ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε τη βέλτιστη γεύση από το ατμό σας. Μην ξεχάσετε να βουρτσίζετε τη γλώσσα σας και αν θέλετε να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα, υπάρχουν ξύστρες γλώσσας για να αφαιρέσετε το φιλμ που συσσωρεύεται στη γλώσσα σας.

5. Κόψτε το κάπνισμα: Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να κόψετε το κάπνισμα. Αυτό θα είναι επίσης ωφέλιμο για την ικανότητά σας να γευτείτε. Εάν μόλις πρόσφατα παραιτήσατε, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψει η γεύση σας. Μην σταματάς να προσπαθείς να τα παρατήσεις!

6. Κάντε μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των ατμιστών: Εάν είστε αλυσιδωτός ατμιστής, θα επηρεάσει τους υποδοχείς γεύσης και μυρωδιάς σας. Ένας τρόπος για να μειώσετε τον χρόνο ατμίσματος είναι να αυξήσετε τα επίπεδα νικοτίνης σας. Η υψηλότερη νικοτίνη θα πρέπει να σας ικανοποιεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς να χρειάζεστε άλλο χτύπημα. Εάν δεν σας ενδιαφέρει να αυξήσετε τη νικοτίνη σας, απλώς κάντε μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των διαλειμμάτων σας για να ξεκουραστείτε οι γευστικοί σας κάλυκες.

7. Αλλάξτε γεύση στο υγρό αναπλήρωσης σας: Εάν ατμίζετε την ίδια γεύση όλη την ώρα, τελικά θα είναι λιγότερο ζωντανή από ό,τι ήταν αρχικά. Η οσφρητική αίσθηση μπορεί να συντονιστεί μόνο σε ένα μόνο άρωμα για τόσο καιρό. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την κούραση της γεύσης, αλλάξτε το λίγο. Χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία να πειραματιστείτε με γεύσεις που συνήθως δεν ατμίζετε. Κάντε ένα διάλειμμα από το all day vape σας, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε αυτό αργότερα. Ιδανικά θα θέλετε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια γεύση σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία. Για παράδειγμα, δοκιμάστε μια γεύση καφέ ή καπνού αν είστε συνηθισμένοι σε φρουτώδη ή ζαχαρωτά, ή το αντίστροφο.

8. Δοκιμάστε μια γεύση με μενθόλη ή δροσερή: Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν οι γεύσεις μενθόλης, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε αυτή τη στιγμή. Η μενθόλη στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται οσμή ή γεύση για να γίνει αντιληπτή. Η μενθόλη ενεργοποιεί τους θερμοϋποδοχείς, γι’ αυτό μπορείτε να την αισθανθείτε στα μάτια ή στο δέρμα σας. Οι ατμοί με μενθόλη μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τις γευστικές σας γεύσεις και να σας δώσουν μια αλλαγή ρυθμού από τις τυπικές φρουτώδεις γεύσεις και τα επιδόρπια σας.

9. Vape unflavored: Το άτμισμα της βάσης χωρίς γεύση είναι ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να ξεπεράσετε τη γλώσσα του ατμιστή. Είναι παρόμοιο με το να κάνετε ένα διάλειμμα από το άτμισμα, αλλά χωρίς να το κάνετε πραγματικά. Ο μη αρωματισμένος e-juice δεν έχει καθόλου πολύ γεύση—μόνο μια ελαφριά γλυκύτητα—έτσι δεν θα χάσετε καμία γεύση. Ο χυμός ατμού χωρίς γεύση πωλείται συνήθως από καταστήματα DIY και μπορείτε να βρείτε την αναλογία PG/VG που σας αρέσει καθώς και το επίπεδο νικοτίνης που προτιμάτε. Ως μπόνους, ο χυμός ατμού χωρίς γεύση είναι συνήθως πολύ φθηνότερος από τον αρωματισμένο χυμό ατμού.

 

Το JoinTheCloud χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.