To 80% των ατμιστών έχει διακόψει εντελώς το κάπνισμα ενώ οι γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους ατμιστές.

 

Το άτμισμα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να κόψει κανείς το κάπνισμα ενώ η πλειοψηφία των ατμιστών προτιμά την ποικιλία των αρωμάτων και των γεύσεων στα υγρά αναπλήρωσης.

Σε αυτά τα δυο εξαιρετικής σημασίας πορίσματα κατέληξε η πανευρωπαϊκή έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της IEVA – Independent European Vape Alliance (Ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Ατμιστικής Συμμαχίας), τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα στην οποία πήραν μέρος 3.300 ατμιστές, το άτμισμα αποτελεί την πλέον επιτυχημένη λύση για την διακοπή του καπνίσματος, μιας και το 81% των ατόμων που μετέβησαν στο άτμισμα σταμάτησε δια παντός τη βλαβερή τους συνήθεια. Ακόμη, ένα 12% με τη βοήθεια του ατμίσματος, όπως υποστήριξε, έχει μειώσει δραματικά το κάπνισμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, το 86% παραδέχεται πως το άτμισμα είναι σαφέστατα λιγότερο επιβλαβές για αυτούς συγκριτικά με το παραδοσιακό κάπνισμα, ενώ μόλις το 2% υποστηρίζει πως είναι εξίσου ή περισσότερο βλαβερό από ότι το παραδοσιακό κάπνισμα.

Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για τους ατμιστές στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι, όπως καταδεικνύει και η έρευνα, η ποικιλία αρωμάτων στα υγρά αναπλήρωσης. Πιο συγκεκριμένα, το 40% εξ αυτών ατμίζει γεύσεις φρούτων, το 25% προτιμά γεύσεις γλυκών, ενώ το 35% προτιμά τις λεγόμενες «καπνικές» γεύσεις.

Σε ερώτηση της IEVA προς τους συμμετέχοντες πώς θα αντιδρούσαν αν όλα τα αρώματα, εκτός των «καπνικών» γεύσεων, απαγορευτούν, το 20% των ατμιστών απάντησε πως θα ξεκινούσε να ατμίζει «καπνικές» γεύσεις.

Μάλιστα, μια ενδεχόμενη απαγόρευση των αρωμάτων, θα είχε εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για τους ατμιστές μιας και το 31% εξ’ αυτών υποστηρίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα ωθούνταν να αγοράσει αρώματα από τη μαύρη αγορά. Ένα 9% δήλωσε πως θα ξανάρχιζε το κάπνισμα.

«Η έρευνα μας επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που αποδείκνυαν ότι η ποικιλία αρωμάτων είναι θεμελιώδης προδιαγραφή για τους ενήλικους καπνιστές» τονίζει ο Πρόεδρος της IEVA, Dustin Dahlmann, σε ανακοίνωσή του. «Μια απαγόρευση στα αρώματα θα οδηγούσε πολλούς ατμιστές, είτε να αγοράσουν αγνώστου προελεύσεως προϊόντα από τη μαύρη αγορά, είτε να ξαναρχίσουν το κάπνισμα. Και αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ευκαιρία που έχουν οι καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα με τη βοήθεια του ατμίσματος».

Ποια είναι η IEVA;

 

Η Ανεξάρτητη Ευρωπαική Ατμιστική Συμμαχία (IEVA – Independent European Vape Alliance) είναι η μόνη πανευρωπαϊκή ομοσπονδία με σκοπό, τη συσπείρωση των Εθνικών Συνδέσμων, επιχειρήσεων, κατασκευαστών και διανομέων στον ατμιστικό κλάδο και την προώθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της υπεύθυνης εκπροσώπησής τους.

Η συστατική αρχή της IEVA είναι να συνεισφέρει στη Μείωση της Βλάβης από το Κάπνισμα και στη Δημόσια Υγεία.

 

 

Το JoinTheCloud χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.