ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ MTL (MOUTH-TO-LUNG) ΚΑΙ DTL (DIRECT-TO-LUNG) ΤΖΟΥΡΑΣ.

 

Εάν είστε μεταξύ των εκατομμυρίων καπνιστών που προσπαθούν να σταματήσουν το τσιγάρο, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε σκεφτεί ήδη το άτμισμα ως βιώσιμη επιλογή. Εντούτοις, ως αρχάριος, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις δυνατότητες που προσφέρονται για να κάνετε την καλύτερη επιλογή που θα σας διευκολύνει στη διακοπή του καπνίσματος.

Όταν πρόκειται για το άτμισμα, η αντίληψη του “πώς πρέπει να ατμίσω;” είναι εξίσου σημαντική με το “ποια συσκευή θα λειτουργήσει καλύτερα για μένα;”. Με άλλα λόγια, μιλάμε για τον διαχωρισμό μεταξύ των δύο τύπων “τζούρας” πριν κάνετε την πρώτη αγορά.
Σήμερα θα καλύψουμε τα δύο βασικά στυλ τζούρας: Πνευμονική (DTL) και σφιχτή (MTL). Και οι δύο αυτές μέθοδοι εισπνοής παρέχουν το δικό τους μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων, αλλά γενικά λειτουργούν καλύτερα με συγκεκριμένο υγρό και εξοπλισμό αντίστοιχα.

Mouth-To-Lung (Σφιχτή τζούρα)

Όταν ατμίζετε MTL, ρουφάτε τον ατμό και τον αφήνετε να παραμείνει στο στόμα σας για μια στιγμή πριν τελικά τον τραβήξετε κάτω στους πνεύμονες σας. Αυτό αποτελεί την πιο κοντινή στο κάπνισμα ατμιστική εμπειρία οπότε είναι και πιο οικείο σε πρώην καπνιστές.

 

Εμπειρία

Λόγω της ομοιότητας με το κάπνισμα, οι νεότεροι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο. Εκτός από την προσομοίωση του καπνίσματος ενός τσιγάρου, η συνολική αίσθηση έρχεται εξαιρετικά κοντά. Το κάψιμο ή το τσούξιμο στο λαιμό σας (χτύπημα στο λαιμό) είναι ομαλό, κάτι που εξαρτάται βέβαια και από το ποσοστό νικοτίνης στο υγρό. Δίνει μια ομαλότερη αίσθηση σε σύγκριση με τη πολύ πιο σκληρή και λιγότερο αυθεντική μέθοδο, της πνευμονικής.

Η σφιχτή τζούρα είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για ανθρώπους που θέλουν να βιώσουν τη μέγιστη γεύση με την ελάχιστη δημιουργία σύννεφου. Δεδομένου ότι ο ατμός κάθεται στο στόμα σας για μια στιγμή, δίνει στη γλώσσα σας μια ευκαιρία να δοκιμάσετε πραγματικά τις αποχρώσεις των αγαπημένων σας γεύσεων. Η χαμηλή παραγωγή νέφους του MTL ατμίσματος είναι επίσης εξαιρετική επιλογή όταν ατμίζετε σε δημόσιους χώρους – ή σε οποιοδήποτε σημείο που δεν θέλετε οι άλλοι να ενοχλούνται από μαζικά σύννεφα ατμού.

Επιλέγοντας εξοπλισμό και υγρό

Εφόσον η τεχνική του σφιχτού ατμίσματος φαίνεται να απευθύνεται σε εσάς, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν ξεκινήσετε.
Εξοπλισμός: Εάν η εξοικονόμηση χρημάτων είναι σημαντική για εσάς (όπως συμβαίνει για τους περισσότερους από εμάς), τα «στυλό mtl» που υπάρχουν στην αγορά είναι τρομερά οικονομικές λύσεις για να κάνετε τη δουλειά σας, έχουν ωστόσο πιο περιορισμένη διάρκεια μπαταρίας.
Εάν αποφασίσετε ότι δεν σας ικανοποιεί ένα pen και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο προηγμένο υπάρχει πάντα η επιλογή το mod. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στην αγορά για κάθε τσέπη και γούστο. Βεβαιωθείτε ότι δουλεύετε το mod σας σε χαμηλότερη ισχύ (όχι υψηλότερη από 15-20 watts) και χρησιμοποιήστε μία αντίσταση 0,9ohm ή υψηλότερη για την καλύτερη δυνατή εμπειρία MTL.

Υγρό αναπλήρωσης: Ένα υγρό αναπλήρωσης με υψηλότερη αναλογία PG (προπυλενογλυκόλη) συγκριτικά με τη VG (γλυκερίνη) (για παράδειγμα: 40/60 VG/PG), προτιμάται από τους ατμιστές MTL για δύο λόγους. Σε γενικές γραμμές, μια γεύση με υψηλότερη περιεκτικότητα σε PG θα δώσει ένα δυνατότερο χτύπημα στο λαιμό, εξομοιώνοντας έτσι το χτύπημα του τσιγάρουν. Επίσης, η PG τείνει να δίνει τη γεύση πιο έντονα από τα  υγρά με υψηλή περιεκτικότητα σε VG.
Με απλά λόγια, οι ατμίστές που προτιμούν τη σφιχτή τζούρα είναι πιθανό να απολαύσουν περισσότερο ένα υγρό με υψηλότερη περιεκτικότητα σε PG, λόγω των ιδιοτήτων βελτίωσης της γεύσης και του ικανοποιητικού χτυπήματος στον λαιμό.

 

Ένταση νικοτίνης

Το MTL άτμισμα είναι επίσης το στυλ που προτιμούν συχνότερα όσοι χρειάζονται μεγάλα ποσοστά νικοτίνης. Οι συσκευές χαμηλής έντασης σε συνδυασμό με ένα υγρό υψηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη προσφέρουν μια εξαιρετικά ομαλή και γεμάτη γεύση εμπειρία. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι τα υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης δεν είναι πλέον απαραίτητα με αυτή τη μέθοδο ατμίσματος, και έχουν μειώσει με επιτυχία την κατανάλωση νικοτίνης τους μακροπρόθεσμα.

 

 

Direct-To-Lung (Πνευμονική τζούρα)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, στην πνευμονική τζούρα τραβάμε τον ατμό κατευθείαν από τον ατμοποιητή στα πνευμόνια μας. Είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που κάνουμε όταν παίρνουμε μία κανονική αναπνοή. Για τον πρόσφατο πρώην καπνιστή το DTL άτμισμα μπορεί να είναι ξένο σαν διαδικασία και να μην προσφέρει την επιθυμητή ευχαρίστηση. Αν είστε στην αρχή καλό θα ήταν να αποφύγετε τις πνευμονικές τζούρες μέχρι να εξοικειωθείτε περισσότερο με το άτμισμα.

Εμπειρία

Σε αντίθεση με την σφιχτή τζούρα, η πνευμονική μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα έντονη πόσο μάλλον για ένα υγρό με υψηλό ποσοστό νικοτίνης. Σκεφτείτε όταν κάνατε το πρώτο σας τσιγάρο και βήχατε ασταμάτητα, όμως μετά από λίγο το συνηθίσατε και ήσασταν  σε θέση να καπνίζετε χωρίς πρόβλημα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το άτμισμα.
Αλλά ας πούμε ότι θέλετε να κάνετε μετάβαση από σφιχτή τζούρα σε πνευμονική. Εκτός του χτυπήματος (που θα γίνει ομαλότερο σιγά-σιγά), μην περιμένετε την ίδια γεύση με πριν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει γεύση ή ότι θα είναι άσχημη, απλά δεν θα είναι τόσο έντονη.
Ένα τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι ότι οι πνευμονικές τζούρες έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή ατμού. Αυτό ίσως να είναι διασκεδαστικό αν είστε στην κατηγορία των ανθρώπων που επιδιώκουν μια εμπειρία με πιο πλούσιο ατμό ή αν θέλετε να ασχοληθείτε vaping tricks. Ωστόσο δεν είναι καθόλου διακριτικό σε δημόσιο χώρο, οπότε να είστε ευγενικοί με τους γύρω σας και να κρατάτε μία απόσταση ώστε να μην τους πνίγετε με τον ατμό σας.

 

Επιλέγοντας εξοπλισμό και υγρό

Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε για να έχετε μια σωστή εμπειρία με τις πνευμονικές τζούρες σε σχέση με τις σφιχτές διαφέρει, όσο διαφέρουν και οι ίδιες οι τεχνικές ατμίσματος.
Εξοπλισμός: Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ένας ατμοποιητής με αντιστάσεις αρκετά πιο κάτω από 1.0ohm και ένα mod με μία αξιοπρεπή ισχύ. Ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να κοστίσει κάπως παραπάνω από το στάνταρ που μπορεί να σας καλύψει για το mtl άτμισμα. Επίσης υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά σε ότι αφορά τις αντιστάσεις. Συγκριτικά είναι μεγαλύτερες στο συνολικό μέγεθος με μεγαλύτερες οπές τροφοδοσίας για να μπορεί να τροφοδοτείται ασταμάτητα η αντίσταση χωρίς προβλήματα όσο τα watt ανεβαίνουν.

Υγρό αναπλήρωσης: Το επόμενο βήμα σας θα είναι να διαλέξετε ένα υγρό με υψηλή περιεκτικότητα σε VG (γλυκερίνη). Η γλυκερίνη σαν ύλη είναι παχύρευστη και είναι η κατάλληλη για την παραγωγή μεγάλων σύννεφων ατμού κάτι το οποίο οι DTL ατμιστές ζητάνε. Η αναλογία του υγρού σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70/30 VG/PG ή περισσότερο.

 

Ένταση νικοτίνης

Η σχέση της έντασης της νικοτίνης με το DTL άτμισμα είναι ο κύριος λόγος που αυτή η μέθοδος δεν  προτείνεται για τους αρχάριους ατμιστές που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα.  Λόγω της μεγάλης ποσότητας ατμού που εισπνέεται, τα επίπεδα νικοτίνης άνω των 6mg δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Οτιδήποτε υπερβαίνει τα 6mg υπάρχει περίπτωση ναα προκαλέσει στον αρχάριο μια οδυνηρή αίσθηση καψίματος στον λαιμό και στους πνεύμονες, λόγω της μεγάλης ποσότητας ατμού άρα και της συνολικής ποσότητας νικοτίνης που εισπνέεται. Ένας γενικός κανόνας για τη μετάβαση από MTL σε DTL, είναι να μειώσετε την περιεκτικότητα της νικοτίνης στο μισό ή και πιο κάτω. Ιδανικά ξεκινήστε από χαμηλή περιεκτικότητα και ανεβάστε το ποσοστό νικοτίνης σταδιακά μέχρι το σημείο που σας καλύπτει αλλά έχετε ακόμα μία άνετη ατμιστική εμπειρία.

 

Καλή απόλαυση!

 

 

 

 

Το JoinTheCloud χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.