ΑΤΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ – ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ COHRANE

Νέα επιστημονική μελέτη με ημερομηνία δημοσίευσης 14 Οκτωβρίου 2020, η οποία αποτελεί Cohrane Systematic Review και έχει λάβει δεδομένα από 50 επιστημονικές μελέτες. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναλυθεί και εξαχθεί το ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από όλες αυτές και το συμπέρασμά της είναι εξαιρετικά ισχυρό και υψηλά τεκμηριωμένο.

Αναλύθηκαν 50 δημοσιευμένες μελέτες σε 12.430 ενήλικους καπνιστές. Οι μελέτες συνέκριναν το άτμισμα με:
-θεραπείες υποκατάστασης νικοτίνης όπως επιθέματα/τσίχλες
-βαρενικλίνη (φάρμακο που συνταγογραφείται σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος)
-άτμισμα χωρίς νικοτίνη -υποστηριζόμενη διακοπή καπνίσματος από ειδικούς
-διακοπή καπνίσματος “μαχαίρι” χωρίς υποστήριξη.
Οι μελέτες αυτές είχαν γίνει, στις ΗΠΑ (21), στο Ηνωμένο Βασίλειο (9), στην Ιταλία (7), στην Αυστραλία (2), στη Νέα Ζηλανδία (2), στην Ελλάδα (2) και από μία (1) στο Βέλγιο, Καναδά, Πολωνία, Νότιο Κορέα, Νότιο Αφρική, Ελβετία και Τουρκία. Άρα είναι αντιπροσωπευτικές δεδομένων πρακτικά από ΟΛΟ τον πλανήτη.
Η νέα αυτή ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ τεκμηριώνει πως:
α) Το άτμισμα αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο διακοπής του καπνίσματος, συγκρινόμενο με άλλες φαρμακευτικές μεθόδους υποκατάστασης της νικοτίνης ή και διακοπής “μαχαίρι”, με ή χωρίς υποστήριξη από συμβούλους.
β) Το άτμισμα είναι μακράν ο ελκυστικότερος τρόπος για τον ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΗ προκειμένου να κόψει το κάπνισμα.
γ) Ανεπιθύμητες ενέργειες και παρενέργειες ΔΕΝ παρατηρήθηκαν στο άτμισμα, διαφορετικές από ότι στις άλλες θεραπείες διακοπής ενώ σε απόλυτο αριθμό ήταν εξαιρετικά λίγες και σπάνιες.
Το JoinTheCloud χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.